Thursday, April 5, 2007

VELE HANDEN VERLICHTEN HET WERK

Het klaslokaal rook naar frisse was en ons kat wou er natuurlijk gaan tussenliggen.
Donderdagmorgen kondigde zich stralend aan en ik was er vroeg uit. De ladder had al een nachtje doorgebracht in mijn auto, dat was een goede start om er wat opgerolde en opgevouwen quilts bij te leggen.
Trouw als gewoonlijk was Paula om negen uur hier om mee te helpen. In de grote auto van Ingrid konden die lange pakken goed plat liggen en we bleven maar stapelen. Met Anne's grote laadruimte half gevuld waren we rap onderweg naar Weerde.
Ik liet Lut weten dat het niet nodig was nog langs de winkel te komen maar vergat Paula De Cuyper te verwittigen. Zij heeft wat moeten zoeken omdat ik het over afrit 11 had en zij altijd afrit 10 gebruikt.
Chris, Bob en Piet waren met de Camionette van 't Zonneke de stokken en doeken gaan halen bij Paul Ons. Onder deze laatste zijn ervaren instructies begonnen wij de zalen klaar te zetten. De doeken werden met veel behendigheid aan de dwarsbalken geschoven. Steeds op en af die stoelen we zullen het allemaal wel in onze benen voelen vandaag.
Een voor een kwamen er nog andere vrijwilligers helpen om de quilts uit te pakken en op te hangen. Uit al die saaie wikkels kwamen vele kleurtjes te voorschijn. Rond de middag begonnen we de kleuren te verdelen.
Met een 12'tal dames in groepjes van vier was het goed overleggen en de ene suggestie kwam na de andere. Ja sommige dekens werden meerdere keren verhangen en doorgeschoven. Boven op hoge ladders reikten wij naar mogelijke ophangplaatsen.
Zo groeiden wij allemaal een beetje door samen te werken. Tegen acht uur was de nachtwacht er maar enkele van ons bleven maar kleine wijzigingen uitvoeren.
Vanmorgen tafels en stoelen klaarzetten. Tombola sorteren en nog al de naamkaartjes.

No comments: